Klasiskās kartupeļu pankūkas

Klasiskās kartupeļu pankūkas Foto: Klasiskās kartupeļu pankūkas

Sastāvdaļas

  • 250 g kartupeļu
  • 50 g piena
  • 15 g kviešu miltu
  • sāls pēc garšas
  • 25 g tauki (cepšanai)

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo un uz smalkās sakņu rīves sarīvē.
  2. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, pārlej verdošu pienu (masa kļūst gaišāka un zūd īpatnējā zaļo kartupeļu garša) un izmaisa.
  3. Pēc tam pieliek sāli, kartupeļu cieti kas rodas nospiesto sulu nostādinot, kviešu miltus un samaisa.
  4. Masu ar karoti liek uz pannas sakarsētos taukos, izlīdzina un cep no abām pusēm brūnu.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes