Klasiskā rabarberu plātsmaize

Klasiskā rabarberu plātsmaize Foto: Klasiskā rabarberu plātsmaize

Sastāvdaļas

Rauga mīklai:

  • 370 g jeb 2 ½ tējas krūzes miltu (krūze 250 ml)
  • vēl nedaudz miltu pārkaisīšanai
  • 250 ml kefīra
  • 150 g sviesta
  • 25 g svaiga rauga
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 5 kardamona pākstis jeb ½ tējkarote malta kardamona

Pildījumam:

  • rabarberi
  • 200 ml skāba krējuma
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Raugam pievieno pa ēdamkarotei cukura, miltu un silta ūdens. Visu samaisa, līdz iegūta biezam krējumam līdzīga konsistence. Ļauj uzrūgt.
  2. Kardamonu izloba no pākstīm un smalki saberž.
  3. Palielā bļodā ber miltus, cukuru, sāli, kardamonu, pievieno kausētu sviestu un tik siltu kefīru, lai būtu patīkami rokām. Kad rauga masas apjoms ir dubultojies, arī to pievieno bļodā.
  4. Visu mīca, līdz mīkla kļuvusi viendabīga un nelīp pie rokām.
  5. Pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvieli, novieto siltumā un atstāj rūgt uz laiku no 40 minūtēm līdz 1 stundai.
  6. Rabarberus noskalo, nomizo (ja grib krāsainākas maizītes, var sārtās miziņas atstāt), sagriež, ber traukā un pārkaisa ar cukuru. Pa laikam apmaisa, līdz atdalās sula.
  7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Uzrūgušo mīklu liek ar cepamo papīru izklātā plātī, pārkaisa ar miltiem, izrullē vai izlīdzina ar rokām.
  8. Veidojot pie malām mazu valnīti.
  9. Rabarberiem nospiež lieko sulu un vienmērīgi pārkaisa mīklai.
  10. Olas ar cukuru un krējumu bļodiņā nedaudz sakuļ ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, lai veidojas viendabīga masa.
  11. Pārlej rabarberiem.
  12. Visbeidzot pārkaisa ar cukuru un kanēli un liek cepties apmēram 45 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes