Klasiskā lazanja

Klasiskā lazanja Foto: Klasiskā lazanja

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas
  • 8 lazanjas plāksnes
  • 250 g siera
  • 900 g Bešamela mērces
  • 2 tomāti
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolus sīki sakapā, cep, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  3. Tomātus blanšē, novelk miziņu, tad sablenderē.
  4. Sieru sarīvē.
  5. Ceptajiem sīpoliem pievieno malto gaļu un pusi ķiploku - cep, maisa, kamēr maltā gaļa kļūst irdena, aptuveni 5 minūtes.
  6. Pievieno sablenderētos tomātus, cep, pannai neuzliekot vāku, 10-15 minūtes, kamēr iztvaiko šķidrums.
  7. Jāskatās, lai šķidruma nav par daudz un arī, lai neiztvaiko pavisam.
  8. Malto gaļu noņem no uguns, pievieno garšvielas, atlikušos ķiplokus.
  9. Lazanjas plāksnes vāra 2 minūtes verdošā sālsūdenī, lai plāksnes nesaliptu, pievieno 2 ēdamkarotes augu eļļas.
  10. Vislabāk lazanjas plāksnes vārīt, katru atsevišķi.
  11. Izvārītas lazanjas plāksnes liek veidnē.
  12. Maltās gaļas masu sadala 3 daļās, daļu liek uz lazanjas plāksnēm.
  13. Uzklāj Bešamela mērci.
  14. Uzkaisa rīvētu sieru.
  15. Šādi izveido vēl 2 kārtas.
  16. Virsējo kārtu pārklāj ar lazanjas plāksnēm, uzklāj Bešamela mērci.
  17. Cep 170°C temperatūrā, 40 minūtes.
  18. 10 minūtes pirms gatavošanas beigām, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  19. Krāsns temperatūru palielina līdz 200 grādiem, lai siers ātrāk sakūst.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes