Sastāvdaļas
- 250 g kviešu miltu
- 2 ēdamkarotes cukura (mīklai)
- 1/2 glāze cukura (pildījumam)
- 125 g sviesta/margarīna
- 1 olas dzeltenums
- 700 g ķiršu
- 1 tējkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote mandeļu skaidiņu
- 1/2 glāze upeņu ievārījuma
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 1/2 glāze valriekstu
Pagatavošana
- Sajauc miltus ar 2 ēdamkarotēm cukura, margarīnu un olas dzeltenumu.
- Rūpīgi sajauc un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pēc noteiktā laika mīklu izņem no ledusskapja, izrullē un ieklāj kūkas formā.
- Nedaudz sadursta ar dakšiņu un liek cepties 200°C temperatūrā 10 minūtes.
- Ķiršus atdala no kauliņiem un pārklāj pār izcepto mīklu, apkaisa ar 1/2 glāzi cukura, citrona sulu un mandeļu skaidiņām.
- Liek kūku cepties otro reizi, bet uz 30 minūtēm, kamēr ķirši ir mīksti un mīkla gaiši, zeltaini brūna.
- Kad tā gatava atdzesējam.
- Upeņu ievārījumam pievieno ūdeni un pārklāj to pār kūkas virsmu.
- Pēc vēlmes var pārkaisīt ar riekstiem, mandelēm vai svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!