Ķiršu sula

Ķiršu sula Foto: Ķiršu sula
  1. Ķiršu sulas iegūšanai lieto skābos ķiršus, priekšroku dodam tām šķirnēm, kuram ir tumši sarkani augļi.
  2. Sulas iegūšanai obligāti lieto pilnīgi svaigus tikko novāktus augļus.
  3. Visvienkāršāk ķiršu sulu iegūst difūzijas ceļā ar sulu tvaicējamo aparātu vai karsēšanas ceļā.
  4. Sulu iegūstot difūzijas aparātā, augļiem pirms karsēšanas ieteicams izņemt kauliņus.
  5. Tūlīt pieliek 50 - 100 g cukura uz vienu kilogramu ķiršu.
  6. Sulu tieši no savākšanas katla pilda dezinficētā pudelē vai burkā pilnu līdz malām un nekavējoties noslēdz ar novārītiem aizbāžņiem vai dezinficētiem metāla vāciņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes