- Ķiršu sulas iegūšanai lieto skābos ķiršus, priekšroku dodam tām šķirnēm, kuram ir tumši sarkani augļi.
- Sulas iegūšanai obligāti lieto pilnīgi svaigus tikko novāktus augļus.
- Visvienkāršāk ķiršu sulu iegūst difūzijas ceļā ar sulu tvaicējamo aparātu vai karsēšanas ceļā.
- Sulu iegūstot difūzijas aparātā, augļiem pirms karsēšanas ieteicams izņemt kauliņus.
- Tūlīt pieliek 50 - 100 g cukura uz vienu kilogramu ķiršu.
- Sulu tieši no savākšanas katla pilda dezinficētā pudelē vai burkā pilnu līdz malām un nekavējoties noslēdz ar novārītiem aizbāžņiem vai dezinficētiem metāla vāciņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!