Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 2 olas
- 50 g sviesta (mīksta)
- 50 ml ūdens
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 paciņa vanilīna cukura
Pildījumam:
- 20 g sviesta
- 500 g saldētu ķiršu (bez kauliņiem)
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 3 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Ķiršus ieliek nelielā bļodā un atkausē.
- Olas un cukuru izkausē, pievieno sāli, vanilīna cukuru, ūdeni.
- Tad pievieno sviestu, pakāpeniski arī miltus un visu rūpīgi samaisa.
- Visu pārklāj ar lielu šķīvi un atstāj uz 40 minūtēm.
- Tad mīklu izrullē plānā kārtā, pārklāj vienmērīgā kārtā ķiršus (bez sulas), pārkaisa ar cukuru, rīvmaizi un miltiem.
- Visu sarullē ruletē, abus galus aizlipinot ciet.
- Ruleti rūpīgi uzliek uz cepamā papīra, noziež ar olu un vairākas reizes iegriež tās virsmā ar nazi.
- Liek cepties 210°C temperatūrā 30 minūtes.
- Gatavo strūdeli pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!