Sastāvdaļas
Krēmam:
- 4 olu dzeltenumi
- 50 g cukura
- 50 g pūdercukura
- 40 g miltu
- 400 ml piena
- šķipsniņa vaniļas cukura
- 50 g tumšās šokolādes
- 100 g maltu mandeļu
Ķiršu sīrupam:
- 1/2 glāze ūdens
- 1/2 glāze cukura
- 150 g saldētu/svaigu ķiršu
Mīklai:
- 300 g miltu
- 2 ēdamkarotes ruma/brendija
- 120 g sviesta
- 25 g kakao pulvera
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 100 g pūdercukura
Pagatavošana
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus, pūdercukuru un miltus.
- Nelielā katliņā sajauc pienu ar cukuru un vaniļas cukuru, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noņem no karstuma.
- Pievieno pienu olu dzeltenumu masai un rūpīgi samaisa.
- Ielej krēmu atpakaļ katliņā un vāra uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.
- Noņem no uguns un atdzesē aptuveni 15 minūtes.
- Krēmam pievieno šokolādi un rūpīgi maisa līdz masa kļūst viendabīga.
- Tad pievieno samaltas mandeles, rūpīgi samaisa un ļauj krēmam pilnībā atdzist.
- Ķiršu sīrups: Pagatavo cukura sīrupu, nedaudz atdzesē un ar to pārlej saldētos ķiršus.
- Mīkla: Mīkstinātu sviestu sajauc ar olām, cukuru, kakao pulveri un rumu.
- Tad pievieno izsijātus miltus un maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.
- Sadala mīklu divās daļās (var nebūt vienādas) un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Lielāko mīklas daļu izrullē un ieklāj 20 - 23 cm lielā kūkas/pīrāga formā.
- Pārklāj to ar 1/2 no krēma, ogām (bez sīrupa) un atkal ar otru pusi no krēma.
- Tad izrullē otro mīklas daļu un klāj pāri krēma kārtai un aizspiež ciet pīrāga maliņas.
- Ar koka irbulīšiem nedaudz sadursta pīrāgu un liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 40 - 50 minūtes.
- Pirms pasniegšanas atdzesēt un rotā ar pūdercukuru, ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!