Ķiršu – šokolādes pīrāgs

Ķiršu – šokolādes pīrāgs Foto: Ķiršu – šokolādes pīrāgs

Sastāvdaļas

Krēmam:

  • 4 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 50 g pūdercukura
  • 40 g miltu
  • 400 ml piena
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 50 g tumšās šokolādes
  • 100 g maltu mandeļu

Ķiršu sīrupam:

  • 1/2 glāze ūdens
  • 1/2 glāze cukura
  • 150 g saldētu/svaigu ķiršu

Mīklai:

  • 300 g miltu
  • 2 ēdamkarotes ruma/brendija
  • 120 g sviesta
  • 25 g kakao pulvera
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus, pūdercukuru un miltus.
  2. Nelielā katliņā sajauc pienu ar cukuru un vaniļas cukuru, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noņem no karstuma.
  3. Pievieno pienu olu dzeltenumu masai un rūpīgi samaisa.
  4. Ielej krēmu atpakaļ katliņā  un vāra uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.
  5. Noņem no uguns un atdzesē aptuveni 15 minūtes.
  6. Krēmam pievieno šokolādi un rūpīgi maisa līdz masa kļūst viendabīga.
  7. Tad pievieno samaltas mandeles, rūpīgi samaisa un ļauj krēmam pilnībā atdzist.
  8. Ķiršu sīrups: Pagatavo cukura sīrupu, nedaudz atdzesē un ar to pārlej saldētos ķiršus.
  9. Mīkla: Mīkstinātu sviestu sajauc ar olām, cukuru, kakao pulveri un rumu.
  10. Tad pievieno izsijātus miltus un maisīt līdz izveidojas viendabīga masa.
  11. Sadala mīklu divās daļās (var nebūt vienādas) un ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  12. Lielāko mīklas daļu izrullē un ieklāj 20 - 23 cm lielā kūkas/pīrāga formā.
  13. Pārklāj to ar 1/2 no krēma, ogām (bez sīrupa) un atkal ar otru pusi no krēma.
  14. Tad izrullē otro mīklas daļu un klāj pāri krēma kārtai un aizspiež ciet pīrāga maliņas.
  15. Ar koka irbulīšiem nedaudz sadursta pīrāgu un liek cepties 180°C temperatūrā aptuveni 40 - 50 minūtes.
  16. Pirms pasniegšanas atdzesēt un rotā ar pūdercukuru, ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes