Ķiršu biezpiena kūka bez cepšanas

Ķiršu biezpiena kūka bez cepšanas Foto: Ķiršu biezpiena kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas

  • 500 g liesa biezpiena
  • 1 ola
  • 200 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 50 g pūdercukura
  • 250 g cepumu
  • 150 g ķiršu ievārījuma

Pagatavošana

  1. Cepumus salauž gabalos un sasmalcina blenderī.
  2. Sasmalcinātos cepumus samaisa ar 100 gramiem mīksta sviesta.
  3. Iegūto cepumu masu liek apaļā veidnē, izlīdzina, pieblietē, izveido 2 cm augstas maliņas.
  4. Labāk izmantot veidni ar noņemamām malām.
  5. Veidni liek ledusskapī.
  6. Nelielā katliņā liek biezpienu, 100 gramus sviesta, olu un sodu, kārtīgi samaisa.
  7. Katlu liek karsta ūdens peldē, pastāvīgi maisa.
  8. Turpina maisīt 15-20 minūtes, kamēr masa kļūst viendabīga.
  9. Tad biezpiena masai pievieno pūdercukuru un sakuļ ar blenderi.
  10. Masai pievieno ķiršu ievārījumu, samaisa.
  11. Biezpiena-ķiršu masu liek uz cepumu pamatnes, izlīdzina.
  12. Veidnei uzklāj pārtikas plēvi un atstāj atdzist istabas temperatūrā.
  13. Tad veidni liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes