Sastāvdaļas
- 400 g gaileņu
- 2,5 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote medus
- 4 zariņi rozmarīna
- sāls pēc garšas
- 500 g ķirbja
- 300 g kāļu
- 3 ēdamkarotes kaltētu vai svaigu dārzeņu
- 1/2 tējkarotes sakapāta ingvera
Pagatavošana
- Ķirbi nomazgā, atdala no mizas un sagriež nelielos kubiņos.
- Kāļus nomazgā un sagriež nedaudz mazākos kubiņos.
- Abus dārzeņus liek karstumizturīgā traukā ar augstām malām, pāri berot dzērvenes, sakapātu ingveru un rozmarīnu. Pārlej ar medu un 2 ēdamkarotēm eļļas. Liek cepties 200°C temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī, aptuveni uz 30 minūtēm.
- Attīra gailenes, kuras apcep atlikušajā eļļas daudzumā. Pēc garšas pievienojot sāli.
- Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz karstu. Pēc vēlmes var pievienot sarīvētu sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!