Ķirbju un gaileņu sautējums

Ķirbju un gaileņu sautējums Foto: Ķirbju un gaileņu sautējums

Sastāvdaļas

  • 400 g gaileņu
  • 2,5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote medus
  • 4 zariņi rozmarīna
  • sāls pēc garšas
  • 500 g ķirbja
  • 300 g kāļu
  • 3 ēdamkarotes kaltētu vai svaigu dārzeņu
  • 1/2 tējkarotes sakapāta ingvera

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomazgā, atdala no mizas un sagriež nelielos kubiņos.
  2. Kāļus nomazgā un sagriež nedaudz mazākos kubiņos.
  3. Abus dārzeņus liek karstumizturīgā traukā ar augstām malām, pāri berot dzērvenes, sakapātu ingveru un rozmarīnu. Pārlej ar medu un 2 ēdamkarotēm eļļas. Liek cepties 200°C temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī, aptuveni uz 30 minūtēm.
  4. Attīra gailenes, kuras apcep atlikušajā eļļas daudzumā. Pēc garšas pievienojot sāli.
  5. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz karstu. Pēc vēlmes var pievienot sarīvētu sieru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes