Sastāvdaļas
- 500 g ķirbja
- 1 liels burkāns
- 2 mazi sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 50 g siera
- sviests
- karijs
- sāls
- ķirbja sēklas
Pagatavošana
- Sīpolu un ķiploku sasmalcina, cep sviestā, kamēr kļūst caurspīdīgi.
- Sīpoliem un ķiplokiem pievieno sagrieztu ķirbi un burkānu, mazliet pasautē.
- Pielej karstu ūdeni - tik daudz, lai tas pilnībā nenosedz dārzeņus, - un sautē, kamēr dārzeņu gabaliņi no ārpuses ir mīksti, bet vidus vēl kraukšķīgs.
- Pēc garšas ievieno sāli un kariju.
- Kad dārzeņi gatavi tos sablendere.
- Kad zupa gatava pierīvē sieru.
- Pirms pasniegšanas pievieno ķirbju sēkliņas, ja vēlas, sēkliņas var grauzdēt.
- Pasniedz ar grauzdiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!