Sastāvdaļas
- 2 kg ķirbju
- 200 g cukura
- 2 lielu apelsīnu sula
- 1/2 tējkarotes citronskābes
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo, iztīra, sagriež gabalos un liek katlā.
- Pārlej ar ūdeni tā, lai tas pārklāj ķirbi un liek uz uguns.
- Vāra uz lēnas uguns, kamēr ķirbis ir gatavs.
- Gatavu ķirbi izberž caur sietu vai sablenderē.
- Pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citronskābi un vēlreiz liek uz uguns.
- Pagaršo, garšai jābūt patīkami saldskābai, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru vai citronskābi.
- Visu uzvāra, lej sterilizētās burkās un aizvāko.
- Ja vēlas, apelsīnu sulu var pievienot vairāk un, apelsīnu sulas vietā var izmantot ābolu sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!