Ķirbju sula ar mīkstumu

Ķirbju sula ar mīkstumu Foto: Ķirbju sula ar mīkstumu

Sastāvdaļas

  • 2 kg ķirbju
  • 200 g cukura 
  • 2 lielu apelsīnu sula
  • 1/2 tējkarotes citronskābes

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo, iztīra, sagriež gabalos un liek katlā.
  2. Pārlej ar ūdeni tā, lai tas pārklāj ķirbi un liek uz uguns.
  3. Vāra uz lēnas uguns, kamēr ķirbis ir gatavs.
  4. Gatavu ķirbi izberž caur sietu vai sablenderē.
  5. Pievieno apelsīnu sulu, cukuru, citronskābi un vēlreiz liek uz uguns.
  6. Pagaršo, garšai jābūt patīkami saldskābai, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru vai citronskābi.
  7. Visu uzvāra, lej sterilizētās burkās un aizvāko. 
  8. Ja vēlas, apelsīnu sulu var pievienot vairāk un, apelsīnu sulas vietā var izmantot ābolu sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes