Ķirbju sukādes

Ķirbju sukādes Foto: Ķirbju sukādes

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbju
  • 1 kg 200 g cukura
  • 2 krustnagliņas
  • 2 kanēļa standziņas
  • 1 apelsīns

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Katlā lej 700 ml ūdens, pievieno cukuru - vāra cukura sīrupu.
  3. Karstā cukura sīrupā liek ķirbja gabaliņus, visu uzvāra, turpina vārīt uz mazas uguns, 5 minūtes.
  4. Tad visu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Pievieno kanēļa standziņas, krustnagliņas, izspiestu apelsīna sulu.
  6. Visu uzvāra, turpina vārīt 5 minūtes, uz mazas uguns, atdzesē līdz istabas temperatūrai - šādi rīkojas 6-7 reizes, kamēr ķirbja gabaliņi paliek puscaurspīdīgi.
  7. Sīrupu notecina.
  8. Kad viss sīrups ir notecējis, ķirbja gabaliņus liek uz cepamā papīra, kaltē istabas temperatūrā, vai krāsnī - 50°C temperatūrā, ar ventilatoru.
  9. Kad sukādes ir izkaltētas, tās liek aizvākojamā traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes