Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarote sāls
- 140 g sviesta (sagriezts un saldēts aptuveni 30 minūtes)
- 60 g margarīna (sagriezts un saldēts aptuveni 30 minūtes)
- 60 ml ledaina ūdens
Pildījumam:
- 470 g ķirbju biezeņa
- 400 g vārīta kondensētā piena
- 2 olas
- 1 tējkarote kanēļa
- 1/4 tējkarotes ingvera
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1/2 tējkarote sāls
Pagatavošana
- Sajauc miltus, cukuru un sāli virtuves kombainā un pāris minūtes maisa.
- Tad pievieno sviestu un margarīnu un turpina maisīt līdz izveidojas drupačveidīga masa.
- Tad pievieno auksto ūdeni un maisa vēl 5 sekundes, bet pievieno pakāpeniski līdz mīkla sāk iet kopā. Var nebūt nepieciešams viss ūdens, jo mīkla var sākt iet kopā arī liet mazāka tā daudzuma un nevajag to pārmaisīt.
- Uzliek mīklu uz dēlīša un ar rokam izmīca to. Ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Sagatavo dēli un mīklas rulli ar miltiem un izrullē mīklu apļa formā.
- Ieklāj to 23 cm lielā kūkas formā tā, lai mala sānos būtu uz augšu.
- Kamēr cepeškrāsns tiek uzsildīta līdz 200°C temperatūrai, ieliec mīklu saldētavā.
- Tiklīdz cepeškrāsns ir uzsilusi, ietauko atbilstoša lieluma folija strēmeli un uzklāj to kūkas virsmai.
- Pār foliju uzliec ko smagu (pupiņas, rīsus, u.c.) un cep 20-25 minūtes.
- Kad biskvīts izcepies, noņem foliju un tam uzlikto smagumu, atdzesē kūku līdz istabas temperatūrai.
- Pildījumam: Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Nelielā trauciņā sajauc ķirbju biezeni un kondensēto pienu līdz masa kļūst viendabīga.
- Tad pievieno pārējās pildījumam nepieciešamās sastāvdaļas un turpina visu maisīt.
- Pārklāj pār biskvītu un liek cepties aptuveni 50 minūtes.
- Kad kūka gatava, vari to nedaudz atdzesēt, jo to var pasniegt gan siltu, gan aukstu, dekorētu ar putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!