Sastāvdaļas
- 100 g seleriju kātu
- 100 g šalotes sīpolu
- 1 tējkarote maltu čili piparu
- 2 tējkarotes malta kurkuma
- 20 g sviesta
- 200 ml baltā galda vīna
- 800 g ķirbja
- 250 ml 10 - 11 % salda krējuma
- 1 tējkarote sāls
- 60 g bekona
- 60 g rudzu maizes
Pagatavošana
- Selerijas un sīpolus smalki sagriež un apcep katliņā ar biezu dibenu nelielā sviesta daudzumā.
- Turpat pievieno arī garšvielas.
- Pielej vīnu un vāra dažas minūtes, līdz daļa šķidruma iztvaikojusi.
- Ķirbi attīra no sēklām, nogriež mizu. Sagriež kubiņos. Sagrieztā veidā jāsanāk 600 - 700 gramiem.
- Ķirbi liek katliņā un maisot sautē 20 - 30 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Pielej saldo krējumu un noved līdz vārīšanās temperatūrai.
- Ar blenderi dārzeņus uzmanīgi sablederē. Pievieno sāli tik, cik nepieciešams, bet ņemot vērā to,
- ka arī bekons ir sāļš.
- Bekonu sagriež nelielos kubiņos un no tiem iztecina taukus uz nelielas uguns, apmaisot.
- Bekonu noliek maliņā un taukos apbrūnina maizes kubiņus.
- Zupu pasniedz karstu, nelielās porcijās, ar bekonu un grauzdiņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!