Ķirbju krēm-zupa ar balto vīnu

Ķirbju krēm-zupa ar balto vīnu Foto: Ķirbju krēm-zupa ar balto vīnu

Sastāvdaļas

  • 100 g seleriju kātu
  • 100 g šalotes sīpolu
  • 1 tējkarote maltu čili piparu
  • 2 tējkarotes malta kurkuma
  • 20 g sviesta
  • 200 ml baltā galda vīna
  • 800 g ķirbja
  • 250 ml 10 - 11 % salda krējuma
  • 1 tējkarote sāls
  • 60 g bekona
  • 60 g rudzu maizes

Pagatavošana

  1. Selerijas un sīpolus smalki sagriež un apcep katliņā ar biezu dibenu nelielā sviesta daudzumā.
  2. Turpat pievieno arī garšvielas.
  3. Pielej vīnu un vāra dažas minūtes, līdz daļa šķidruma iztvaikojusi.
  4. Ķirbi attīra no sēklām, nogriež mizu. Sagriež kubiņos. Sagrieztā veidā jāsanāk 600 - 700 gramiem.
  5. Ķirbi liek katliņā un maisot sautē 20 - 30 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  6. Pielej saldo krējumu un noved līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. Ar blenderi dārzeņus uzmanīgi sablederē. Pievieno sāli tik, cik nepieciešams, bet ņemot vērā to,
  8. ka arī bekons ir sāļš.
  9. Bekonu sagriež nelielos kubiņos un no tiem iztecina taukus uz nelielas uguns, apmaisot.
  10. Bekonu noliek maliņā un taukos apbrūnina maizes kubiņus.
  11. Zupu pasniedz karstu, nelielās porcijās, ar bekonu un grauzdiņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes