Sastāvdaļas
- 350 g miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 3 olas
- 2 banāni
- 200 g cukura
- 175 ml olīveļļas
- 1/2 citrona
- 150 g nomizota ķirbja
- 2 konservēta ananāsa riņķi
- 100 g žāvētu dzērveņu
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Miltiem pievieno sāli, cepamo pulveri un samaisa.
- Cita bļodā saputo olas ar cukuru.
- Pieputo klāt eļļu.
- Saputotās olas pievieno miltiem un iemaisa.
- Nomizotus banānus sagriež gabaliņos, sašķaida.
- Banāniem pievieno citrona sulu.
- Banānus pievieno mīklai.
- Mīklai pieber skaidiņās sarīvētu ķirbi.
- Ananāsa riņķus nosusina un sagriež mazos gabaliņos.
- Ananāsus un žāvētās dzērvenes iecilā mīklā.
- Veidni ietauko, izkaisa ar miltiem.
- Mīklu liek veidnē un sakarsētā krāsnī 160 - 170°C temperatūrā cep 60 - 70 minūtes.
- Gatavo kēksu 10 - 15 minūtes padzesē turpat veidnē, izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!