Sastāvdaļas
Virspusei:
- 1/3 tase sasmalcinātu riekstu (lazdu, valrieksti, mandeles)
- 1/3 tase miltu
- 1/4 glāze cukura
- 1 ēdamkarote kanēļa
- 2 ēdamkarotes sviesta
- šķipsniņa muskatrieksta
Pildījumam:
- 500 g ķirbja biezeņa
- 1 glāze cukura
- 100 g sviesta
- 3 olas
Mīklai:
- 1 un 1/4 tases miltu
- 1/3 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes ledus auksta ūdens
- 1/4 tējkarotes sāls
- 100 g sviesta
Pagatavošana
- Mīkla: Samaisa miltus ar sāli, pievieno cukuru un kubiņos sagrieztu sviestu.
- Visu sasmalcina virtuves kombainā līdz viendabīgas masas konsistencei.
- Pievieno ūdeni un sāk ātri mīklu mīcīt un saveļ to bumbā.
- Ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
- Pēc tam izrullē to aptuveni 24 cm diametrā un ievieto ledusskapī vēl uz 1 stundu.
- Tad ieklāj to 20 cm lielā kūkas formā, kas ietaukota un pārklāta ar cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes ar smagumu virsū (pupiņām, zirņiem). Pēc 15 minūtēm noņem smagumu un cep vēl 5 minūtes.
- Virspusei:Sajauc visas sausās sastāvdaļas un kubiņos sagrieztu sviestu. Veido drupatas.
- Pildījumam: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sakuļ ar elektrisko putotāju un klāj pār pamatnes kārtu.
- Pāri pārber drupatas un liek cepties 180°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!