Sastāvdaļas
- 500 g ķirbja
- 400 g cukura
- 1 apelsīns
- 1 citrons
- sauja žāvētu aprikožu
Pagatavošana
- Žāvētas aprikozes iemērc auksta ūdenī uz pāris stundām.
- Pēc tam sagriež mazos gabaliņos.
- Ķirbi un apelsīnu nomizo, sagriež gabaliņos.
- Izspiež no citrona sulu, pārslaka ar to ķirbja un apelsīna gabaliņus.
- Visu sajauc kopā un vāra uz mazas uguns apmēram 18 - 22 minūtes, līdz liekais šķidrums iztvaikojis un ievārījums sabiezējis.
- Karstu pilda sterilizētas burkās un aizvāko. Uzglabā tumšā, vēsā vieta.
Šo ievārījumu varat gatavot gan ikdienas lietošanai, gan pildīt burciņās ziemai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!