Ķiploku bulciņas

Ķiploku bulciņas Foto: Ķiploku bulciņas

Sastāvdaļas

Mīkla 12 bulciņām:

  • 400 g miltu
  • 20 g cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote sausā rauga (4 g) vai 8 g svaigā
  • 260 ml piena
  • 30 g sviesta

Apsmērēšanai:

  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote piena

Pildījumam:

  • 60 g mīksta sviesta
  • 5 - 6 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes smalki sagrieztu zaļumu (pētersīļu, diļļu)

Pagatavošana

  1. Visas mīklas sastāvdaļas sajauc kopā un samīca gludu un mīkstu mīklu.
  2. Pārklāj ar plēvi un liek siltā vietā. Mīklai jādubultojas.
  3. Mīklu izmīca un sadala 12 vienādās daļās. Veido bumbiņas, kuras nedaudz saplacina.
  4. Apklāj ar dvieli un ļauj pastāvēt 30 minūtes.
  5. Pa to laiku gatavo pildījumu.
  6. Smalki sagriež ķiploku, zaļumus un sajauc ar sviestu.
  7. Masu liek konditorejas maisiņā.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  9. Bulciņas pārsmērē ar olu, centrā izveido dziļu iegriezumu ar asu asmeni. Izveidotā caurumā iespiež sviesta masu.
  10. Cep 15 minūtes cepeškrāsnī vai līdz buciņas zeltainas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes