Sastāvdaļas
- 0,5 kg biezpiena
- 4 l piena
- 0,5 l ūdens
- 3 olas
- 50 g sviesta
- sāls
- ķimenes
Pagatavošana
- Pienu uzkarsē, pieliek samaltu biezpienu, lēnām apmaisa un ļauj biezpienam nogulties katla dibenā.
- Tad suliņas nolej un biezpienu, marlē šūpojot, notecina.
- Liek katlā, pieliek sviestu vai krējumu, sāli, ķimenes un sakultas olas un karsē.
- Ja ilgāk karsēs, siers būs cietāks, bet, ja mazāku brīdi - irdenāks.
- Pēc karsēšanas masu saliek mitrā marlē un nosien, uzliek vieglu slogu.
- Nākamajā dienā noņem marli, sieru sagriež šķēlēs un klāt pasniedz alu vai kvasu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!