Sastāvdaļas
- 150 g sviesta
- 150 g cukura
- 4 olas
- 30 g magoņu sēkliņu
- 150 g riekstu pēc izvēles
- 50 g tumšās šokolādes
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 250-300 g miltu
Pagatavošana
- Šokolādi sagriež 0,5x0,5 cm lielos gabaliņos.
- Riekstus sasmalcina.
- Izkausētu, atdzesētu sviestu sakuļ ar cukuru.
- Pievieno olas, vēlreiz samaisa.
- Sviesta masai pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri - samaisa.
- Mīklu sadala 3 vienādās daļās.
- Vienai mīklas daļai pievieno riekstus - samaisa.
- Otrai miklas daļai pievieno šokolādes gabaliņus - samaisa.
- Trešajai mīklas daļai pievieno magoņu sēkliņas - samaisa.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Veidnē liek mīklu ar riekstiem, virsū liek mīklu ar šokolādi - samīca kopā.
- Virsū liek mīklu ar magoņu sēkliņām, maisīt nevajag.
- Cep 180°C temperatūrā, 1 stundu.
- Gatavu pīrāgu, pasniedzot, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!