Kēksiņi ar šķiņķi un sieru

Kēksiņi ar šķiņķi un sieru Foto: Kēksiņi ar šķiņķi un sieru

Sastāvdaļas

  • 100 g šķiņķa
  • 100 g cieta siera
  • 200 ml skābā krējuma 20% tauku
  • 50 ml olīveļļas
  • 3 olas
  • 200-250 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • sāls, pipari, zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Šķiņķi un sieru sagriež sīkos gabaliņos.
  2. Zaļumus sakapā.
  3. Olas sakuļ ar sāli un pipariem.
  4. Olām pievieno skābo krējumu - sakuļ.
  5. Olu maisījumam pievieno olīveļļu - sakuļ.
  6. Olu maisījumam pievieno šķiņķi, sieru, zaļumus - samaisa.
  7. Pievieno miltus, cepamo pulveri, samīca mīklu, līdzīgu ļoti biezam skābajam krējumam.
  8. Mīklu liek ietaukotās kēksu veidnītēs, aizpilda 2/3, liek 180 °C temperatūrā sakarsētā krāsnī.
  9. Cep 30 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja tas ir sauss - gatavs.
  10. Kēksiņus atdzesē uz restītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes