Kēksi ar glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 lielas olas
  • 275 g miltu
  • 175 g cukura
  • 125 g mīksta sviesta
  • 100 ml saldā krējuma vai trekna piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura vai 1/4 vaniļas pāksts
  • 1,5 tējkarote cepamā pulvera
  • dažādas ogas pēc izvēles

Krēma:

  • 100 g Mascarpone mīkstā siera
  • 100 g Ricotta mīkstā siera
  • 70 g pūdercukura
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas cukura vai 1/4 vaniļas pāksts

Pagatavošana

Mīklas pagatavošana:

  1. Vispirms ar mikseri rūpīgi sajauc sviestu kopā ar cukuru.
  2. Tad pievieno olas, vaniļu, cepamo pulveri un atkārtoti samaisa.
  3. Maisot pievieno nedaudz miltu un saldā krējuma.
  4. Ar koka karoti rūpīgi sajauc sastāvdaļas, līdz izveidojas viendabīga masa.
  5. Ņem silikona formiņas, kurās ievieto speciālos papīra groziņus un piepilda tos ar nelielu daudzumu mīklas.
  6. Uz katra mīklas pikucīša izkārto ogas.
  7. Nosedzot ogas, atkārtoti liek virsū atlikušo mīklu, piepildot 3/4 formiņas.
  8. Kēksiņu virspusi dekorē ar pāris ogām, kas ir kā špikeris, kādas ogas atrodas iekšpusē.
  9. Tad topošos kēksiņus liek iepriekš uzsildītā krāsnī un cep 15-20 minūtes 200 grādu karstumā.
  10. Gatavību pārbauda, ar nazi iedurot viducī.

Kamēr kēksiņi atdziest, pagatavo glazūru. Krēma glazūras pagatavošana:

  1. Ar naža asmeni gareniski pārgriež vaniļas pāksti un uzmanīgi izņem sēkliņas.
  2. Ar mikseri rūpīgi sajauc kopā visas sastāvdaļas, līdz masa, apgāžot otrādi, nekrīt ārā no bļodiņas. Cenšas saglabāt pēc iespējas vēsāku.

Padoms: Krēma glazūru var sagatavot jau pirms mīklas, jo tai ieteicams nedaudz “atpūsties” pirms uzklāšanas.  Izveido no cepamā papīra tūtu un ievieto tās galā metāla formas uzgali.

  1. Tad uz katra kēksiņa bagātīgi uzspiež krēmu.

Piezīme: Var apziest vienkārši ar karoti!

  1. Noslēgumā pievieno ogas vai citus dekora elementus – šokolādes skaidiņas, cukura sirsniņas.

Recepti iesūtīja - JUNO video

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes