Sastāvdaļas
- sasmalcināts keils (viens litrs)
- divas ceptas olas
Grilētajiem dārzeņiem:
- 2 nomizoti un ripiņās sagriezti burkāni
- 1 sagriezta sarkanā paprika
- ½ saldais kartupelis, sagriezts kubiciņos
- ēdamkarote citronu sulas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 tējkarotes čili pulvera
- ½ tējkarote sāls
- ½ tējkarote malti melnie pipari
Salātu mērcei:
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 tējkarote vīna etiķa
- 2 tējkarotes kļavu sīrupa
- ¼ tējkarote sāls
- ¼ tējkarote malti melnie pipari
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.
- Atsevišķā bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un labi samaisi.
- Salātu bļodā liec nomazgātu keila salātu, pievieno mērci un atliec malā.
- Citā bļodā liec visus sagrieztos dārzeņus. Pārkaisi ar čili pulveri, sāli un pipariem, pārlej ar olīveļļu un citrona sulu.
- Liec dārzeņus cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Tad pagriez dārzeņus uz otru pusi un cep vēl 10 minūtes. Kad tie ir gatavi, atstāj uz 15 minūtēm atdzesēties.
- Tiklīdz dārzeņi ir atdzesēti, liec tos bļodā.
- Pirms pasniegšanas samaisi dārzeņus ar keilu. Pasniedz ar ceptu olu pa virsu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!