Sastāvdaļas
- 1 1/2 l kefīra
- 3 ēdamkarotes škidra medus
- 40 g želatīna
- 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa
- 1 ēdamkarote citrona miziņas
- 200 g skābā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
- Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uzbriest uz 20 minūtēm.
- Dziļā bļodā sajauc kefīru un krējumu, labi samaisa.
- Tad pievieno medu un visu saputo ar putojamo slotiņu.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē, nepārtraukti maisot, bet neuzvārot (!)
- Želatīnu atdzesē un, lejot šaurā strūklā, pievieno kefīra masai. Rūpīgi samaisa.
- 1/3 masas ielej atsevišķā traukā, bet atlikušajai masai pievieno ķiršu sīrupu, rūpīgi saputo viendabīgā masā.
- Nedaudz ķiršu masas ielej sev tīkamā formā vai traukā un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Tad ielej nedaudz baltās masas un ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Darbības atkārto līdz abi krēmi izlikti, pēc katras kārtas ievietojot formu ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Kad viss izlikts ievieto kūku ledusskapī uz 1 stundu.
- Dekorē pč savas gaumes ar ogām, riekstiem, sukādēm, utt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!