Kefīra torte

Kefīra torte Foto: Kefīra torte

Sastāvdaļas

  • 200 g kefīra
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • vanilīns (pēc garšas)
  • 6 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 200 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura

Glazūrai:

  • 100 g piena
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vanilīnu, pielej kefīru, pievieno miltus, dzēstu sodu (ar etiķi) - visu kārtīgi sajauc.
  2. Samaisīto mīklu sadala divās daļās.
  3. Vienai mīklas daļai pievieno kakao.
  4. Abas mīklas daļas liek katru savā ieeļļotā veidnē.
  5. Veidnes liek uzkarsētā krāsnī un cep biskvītus.
  6. Gatavu balto biskvītu sagriež gabaliņos.
  7. Gatavo krēmu - ar mikseri sakuļ skābo krējumu un cukuru.
  8. Baltā biskvīta gabaliņus apmērcē skābā krējuma krēmā.
  9. Atlikušo skābā krējuma krēmu uzklāj šokolādes biskvītam, virsū ber kaudzīti baltā biskvīta gabaliņu.
  10. Gatavo glazūru - pienu lej katlā un uzvāra.
  11. Pievieno cukuru, kakao pulveri - vāra 4 minūtes.
  12. Pievieno sviestu un vāra 3 minūtes.
  13. Pārlej torti ar glazūru.
  14. Glazūras vietā, torti var noklāt ar rīvētu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes