Kefīra – sukāžu kūka

Kefīra – sukāžu kūka Foto: Kefīra – sukāžu kūka

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 1/2 glāzes miltu
  • 300 g sukāžu
  • 1 glāze kefīra
  • 4 olas
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 140 g sviesta
  • 1 glāze cukura

Pagatavošana

  1. Izkausē sviestu un novieto atdzesēties.
  2. Ar elektrisko putotāju viegli saputo olas un cukuru gaisīgā masā.
  3. Kefīru un jogurtu pievieno saputotājām olām un turpina  vēl nedaudz putot.
  4. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru un pakāpeniski pievieno olu masai.
  5. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  6. Tad pievieno sukādes un visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
  7. Viegli ietauko miltivārāmo katlu, ieklāj tajā mīklu un cepšanas režīmā gatavo 40 minūtes.
  8. Tad uzmanīgi kūku apgriež otrādi un turpina cept vēl 15 minūtes.
  9. Sukādes kūkai dod sulīgumu, bet, ja vēlaties, varat to horizontāli sagriezt vairākās kārtās un ieklāt starp tām kādu krēmu vai putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes