Kefīra mīklas zaķauši

Kefīra mīklas zaķauši Foto: Kefīra mīklas zaķauši

Sastāvdaļas

  • 500 ml kefīra
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 3-4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
  • 5-6 glāzes miltu
  • vaniļas cukurs, pūdercukurs vai kanēlis pēc vēlēšanās pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. No sastāvdaļām samīca mīkstu mīklu, tā, lai tā nelīp pie rokām.
  2. Mīklu apsedz un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Darba virsmu apkaisa ar miltiem, mīklu izrullē taisnstūra veidā, 1 cm biezumā.
  4. Mīklu sagriež nelielos taisnstūrīšos.
  5. Taisnstūrīša vidū izdara iegriezumu un caur to izvelk vienu taistūra maliņu.
  6. Zaķaušus cep no abām pusēm, sakarsētā augu eļļā.
  7. Eļļai jābūt pietiekošā daudzumā, ja nepieciešams, to ik pa brīdim pielej.
  8. Pasniedzot zaķaušus, ja vēlas, pārkaisa ar vaniļas cukuru, pūdercukuru vai kanēli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes