Sastāvdaļas
- 500 ml kefīra
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 3-4 ēdamkarotes augu eļļas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
- 5-6 glāzes miltu
- vaniļas cukurs, pūdercukurs vai kanēlis pēc vēlēšanās pārkaisīšanai
Pagatavošana
- No sastāvdaļām samīca mīkstu mīklu, tā, lai tā nelīp pie rokām.
- Mīklu apsedz un atstāj uz 20 minūtēm.
- Darba virsmu apkaisa ar miltiem, mīklu izrullē taisnstūra veidā, 1 cm biezumā.
- Mīklu sagriež nelielos taisnstūrīšos.
- Taisnstūrīša vidū izdara iegriezumu un caur to izvelk vienu taistūra maliņu.
- Zaķaušus cep no abām pusēm, sakarsētā augu eļļā.
- Eļļai jābūt pietiekošā daudzumā, ja nepieciešams, to ik pa brīdim pielej.
- Pasniedzot zaķaušus, ja vēlas, pārkaisa ar vaniļas cukuru, pūdercukuru vai kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!