Sastāvdaļas
- 350 g kefīra
- 1 glāze cukura
- 2 olu dzeltenumi un 1 olas baltums
- 1 ēdamkarote medus
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote sodas
- 2-2,5 glāzes miltu
Pārklāšanai:
- 1 olas baltums
- 3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus un vienu olu baltumu, medu sakuļ ar cukuru.
- Masu lej kefīrā un augu eļļā, vēlreiz sakuļ.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un sodu, samīca mīklu.
- Mīklu izrullē 1 cm biezā plāksnē, izspiež aplīšus, liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
- Cep 180-190°C temperatūrā, 25 minūtes.
- Gatavo masu pārklāšanai - olas baltumu sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu, kamēr cukurs ir izkusis.
- Kuļ tik ilgi, kamēr olu baltuma masa kļūst balta.
- Pēc noteiktā laika prjaņikus izņem no krāsns, ātri ziež masu pārklāšanai, var divās kārtās, liek atpakaļ krāsnī uz 10 minūtēm.
- Gatavus prjaņikus pārliek šķīvī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!