Sastāvdaļas
- 400 ml kefīra
- 160 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 olas
- 280 g miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
- loki
- pipari
- 2 olas
- sāls
Pagatavošana
- Lokus noskalo un sagriež, mazliet cep sviestā, uzber sāli, piparus, pievieno gabaliņos sagrieztas cieti vārītas olas.
- Gatavo mīklu - sviestu izkausē, pievieno cukuru, sāli, pielej kefīru, sakultas olas.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno masai - visu sakuļ viendabīgā masā.
- Veidni ietauko ar sviestu, lej mazliet vairāk kā pusi mīklas.
- Liek virsū olu-loku pildījumu, uzlej atlikušo mīklu.
- Cep 200°C temperatūrā, 35 minūtes.
- Pīrāgu atdzesē, uzklājot tam dvieli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!