Kefīra mīklas kukulīši

Kefīra mīklas kukulīši Foto: Kefīra mīklas kukulīši

Sastāvdaļas

  • 340 ml kefīra, kas uz pusēm atšķaidīts ar ūdeni
  • 1,2 ēdamkarotes cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • 60 g sviesta
  • 550 g miltu
  • 2 tējkarotes rauga

Pagatavošana

  1. No dotajām sastāvdaļām samīca mīklu, noliek siltā vietā uzrūgt.
  2. Tad mīklu samīca vēlreiz un uzraudzē vēlreiz.
  3. Mīklu izrullē un izveido kukulīti, tā virspusē iegriež dažus slīpus iegriezumus.
  4. Kukulīšus liek ietaukotā veidnē un atstāj siltā vietā nostāvēties 40 minūtes.
  5. Ja vēlas, lai garoziņa būtu brūnāka, kukulīšus noziež ar sakultu olu.
  6. Ja tomēr, ar sakultu olu nenoziedīsiet, garoziņa būs gaišāka.
  7. Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes.
  8. Kukulīšus atdzesē 15-20 minūtes, zem dubulti pārlocīta dvieļa - garoziņa nebūs sausa.
  9. Kukulīšus pasniedz siltus vai atdzesētus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes