Sastāvdaļas
- 340 ml kefīra, kas uz pusēm atšķaidīts ar ūdeni
- 1,2 ēdamkarotes cukura
- 2 tējkarotes sāls
- 60 g sviesta
- 550 g miltu
- 2 tējkarotes rauga
Pagatavošana
- No dotajām sastāvdaļām samīca mīklu, noliek siltā vietā uzrūgt.
- Tad mīklu samīca vēlreiz un uzraudzē vēlreiz.
- Mīklu izrullē un izveido kukulīti, tā virspusē iegriež dažus slīpus iegriezumus.
- Kukulīšus liek ietaukotā veidnē un atstāj siltā vietā nostāvēties 40 minūtes.
- Ja vēlas, lai garoziņa būtu brūnāka, kukulīšus noziež ar sakultu olu.
- Ja tomēr, ar sakultu olu nenoziedīsiet, garoziņa būs gaišāka.
- Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes.
- Kukulīšus atdzesē 15-20 minūtes, zem dubulti pārlocīta dvieļa - garoziņa nebūs sausa.
- Kukulīšus pasniedz siltus vai atdzesētus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!