Kas jāzina par gurķu skābēšanu un marinēšanu

Kas jāzina par gurķu skābēšanu un marinēšanu Foto: Kas jāzina par gurķu skābēšanu un marinēšanu
  1. Ja gurķi apvītuši, tiem nogriez galus un gurķus iemērc aukstā ūdenī.
  2. Sālīšanai paredzētajiem gurķiem vajadzētu būt svaigiem; vislabāk, ja tos iesāla novākšanas dienā.
  3. Lai virs sālītie gurķiem neveidotos pelējums, virspuse liek sagrieztu mārrutka sakni. Der arī sinepju pulveris, ko pārkaisa plānā kārtiņā.
  4. Sālītus un skābētus gurķus uzglabā aukstā vietā, kur temperatūra nav augstākā par 6 - 7 grādiem.
  5. Ja nav piemērotu uzglabāšanas apstākļu, skābētus gurķus ieteicams pasterizēt.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes