- Jo ilgāk gaļa marinējas jo mīkstākā un irdenāka tā kļūst. Protams nevajag pārspīlēt un marinēt vairākas dienas, jo tad zudīs lielākā daļa aromāta un citu labumu.
- Pirms grilēšnas marinētie produkti laikus - vismaz stundu iepriekš - jāizņem no ledusskapja, jo citādi tie būs bezgaršīgāki.
- Ja marinādē ir daudz zaļumu, pirms gaļas vai dārzeņu cepšanas ieteicams tos ar lāpstiņu noņemt nost, jo tie var piedegt un radīt rūgtu piegaršu.
- Ar garšvielu kaisīšanu uz neiemarinētas gaļas gan jāuzmanās, patiesībā to nevajadzētu darīt, jo tās piedeg, piemēram, paprikas pulveris kļūst ļoti rūgts.
- Marinētajiem gaļas gabaliņiem nevajadzētu būt biezākiem par 3 cm, jo tad tie nevienmērīgi izcepas.
Kas jāņem vērā, sagatavojot gaļu grilēšanai?
Foto: Kas jāņem vērā, sagatavojot gaļu grilēšanai?
... reizes