Sastāvdaļas
- 300 g kartupeļu
- 150 g svaigu baraviku vai šampinjonu
- 2 burkāni
- 1 pētersīlis
- 1 sīpols
- 100 g tomātu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 50 g skāba krējuma
- sāls, zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Baraviku kātus sīki sagriež un apcep taukos.
- Cepurītes sagriež un 10 minūtes vāra buljonā un ūdenī.
- Saknes sagriež šķēlītēs, sīpolus saēvelē un visu kopā apcep taukos.
- Kartupeļus sagriež kubiņos.
- Verdošā gaļas, kaulu buljonā vai ūdenī liek apceptos sēņu kātus, burkānus pētersīļus, sīpolus, kartupeļus un vāra 20 minūtes.
- 10 minūtes pirms vārīšanas beigām pieliek sagrieztus tomātus un sāli.
- Galdā pasniedz ar skābu krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!