Sastāvdaļas
- 3,5 glāzes miltu
- 2 olas
- 200 ml ūdens
- sāls pēc garšas
- 350 g maltās gaļas pēc izvēles
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 4 vidēja lieluma kartupeļi
- 1 liels burkāns
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
- 1 lauru lapa, melno piparu graudiņi
- saišķītis diļļu
- 2,5 l gaļas buljona vai ūdens
Pagatavošana
- Gatavo pelmeņus - bļodā samaisa izsijātus miltus, vidū izveido padziļinājumu, tajā lej viegli sakultas olas.
- Ūdenī izšķīdina sāli, lej pie olām, samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, atstāj uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - sīpolus sakapā, pievieno maltajai gaļai, pieber sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
- Mīklu sadala 4 daļās, katru mīklas daļu izrullē aplī.
- Vidū liek pildījumu, mazliet to izlīdzina, satin rullītī, ar glāzes malu izspiež, veidojot pelmeni, maliņas aiztaisa.
- Pelmeņus liek, uz miltiem nokaisīta dēlīša, liek saldētavā.
- Gatavo zupu - kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
- Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē - cep kopā kausētā sviestā.
- Katlā lej buljonu vai ūdeni, uzvāra.
- Liek katlā kartupeļus, vāra pusgatavus.
- Liek katlā pelmeņus, vāra, kamēr gatavi.
- Nobeigumā pievieno ceptos sīpolus un burkānus, lauru lapu, melno piparu graudiņus, turpina vārīt 2 minūtes.
- Gatavu zupu pārkaisa ar sakapātām dillēm, pasniedz ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!