Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3,5 glāzes miltu
- 2 olas
- 200 ml ūdens
- sāls pēc garšas
Pildījumam:
- 350 g maltās gaļas
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Zupai:
- 4 vidēja lieluma kartupeļi
- 1 liels burkāns
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 1 lauru lapa, melno piparu graudiņi
- 1 saišķītis diļļu
- 2,5 l gaļas buljona
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - bļodā iesijā miltus, izveido iedobi, pievieno viegli sakultas olas.
- Ūdenī izšķīdina sāli, pielej olām - samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - sakapā sīpolus, pievieno maltajai gaļai, pieber sāli, piparus - samaisa.
- Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
- Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē - sīpolu, burkānu cep kausētā sviestā.
- Mīklu sadala 4 daļās, izrullē, izspiež apļus.
- Katrā aplī liek pildījumu, izlīdzina, satin ruleti, izveido pelmeni.
- Pelmeņus liek uz dēlīša, kas nokaisīts ar miltiem, liek saldētavā.
- Katlā lej buljonu, uzvāra, pievieno kartupeļus, vāra pusgatavus.
- Katlā liek pelmeņus, vāra gatavus.
- Beigās pievieno ceptos burkānus un sīpolus, lauru lapas, piparu graudiņus, vāra 2 minūtes.
- Gatavā zupā kaisa sakapātas dilles, pasniedz ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!