Kartupeļu zupa ar pelmeņiem

Kartupeļu zupa ar pelmeņiem Foto: Kartupeļu zupa ar pelmeņiem

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3,5 glāzes miltu
  • 2 olas
  • 200 ml ūdens 
  • sāls pēc garšas
Pildījumam: 
  • 350 g maltās gaļas 
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Zupai:
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 liels burkāns 
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas 
  • 1 lauru lapa, melno piparu graudiņi
  • 1 saišķītis diļļu
  • 2,5 l gaļas buljona 

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - bļodā iesijā miltus, izveido iedobi, pievieno viegli sakultas olas.
  2. Ūdenī izšķīdina sāli, pielej olām - samīca mīklu.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz 30 minūtēm.
  4. Gatavo pildījumu - sakapā sīpolus, pievieno maltajai gaļai, pieber sāli, piparus - samaisa.
  5. Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  6. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē - sīpolu, burkānu cep kausētā sviestā.
  7. Mīklu sadala 4 daļās, izrullē, izspiež apļus.
  8. Katrā aplī liek pildījumu, izlīdzina, satin ruleti, izveido pelmeni.
  9. Pelmeņus liek uz dēlīša, kas nokaisīts ar miltiem, liek saldētavā.
  10. Katlā lej buljonu, uzvāra, pievieno kartupeļus, vāra pusgatavus.
  11. Katlā liek pelmeņus, vāra gatavus.
  12. Beigās pievieno ceptos burkānus un sīpolus, lauru lapas, piparu graudiņus, vāra 2 minūtes. 
  13. Gatavā zupā kaisa sakapātas dilles, pasniedz ar skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes