Sastāvdaļas
- 1 kg miltainu kartupeļu
- sāls
- muskatrieksts
- 1 ola
- 4 - 6 ēdamkarotes kviešu miltu
- mazsālīts ūdens
- 1 - 2 ēdamkarotes tauku
Pagatavošana
- Iepriekšējā dienā novāra kartupeļus ar visu mizu, nomizo un atdzesē.
- Nākamajā dienā kartupeļus sarīvē, pieliek sāli un muskatriekstu un piejauc mīklai olu un miltus.
- No miklas veido nelielas bumbiņas un ar rokām izveltnē standziņas.
- Liek tās vārošā, viegli sāļā ūdenī.
- Kartupeļu standziņas vāra, kamēr tās uzpeld.
- Ar putu karoti izceļ standziņas no ūdens un rūpīgi notecina.
- Taukus sakarsē un apcep standziņas no visam pusēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!