Kartupeļu šniceles

Kartupeļu šniceles Foto: Kartupeļu šniceles

Sastāvdaļas

  • kartupeļi
  • sinepes
  • sāls
  • tauki

Mīklai:

  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1/2 glāzes gaišā alus
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 ola
  • sals

Pagatavošana

  1. No alus, kviešu miltiem, eļļas, sāls un olas dzeltenuma pagatavo mīklu, ļauj tai uzbriest 30 minūtes. Tad pievieno olas baltumu.
  2. Ar mizu vārītus kartupeļus atdzesē, nomizo, sagriež 1/2 cm biezās šķēlēs, no abām pusēm pārziež ar sinepēm un pārkaisa ar sāli, tad iemērc mīklā un sakarsētos taukos apcep no abām pusēm brūnus.
  3. Kartupeļu šniceles pasniedz karstas ar krējumu vai sēņu mērci, tas var pasniegt arī kā piedevu pie sautētiem gaļas un zivju ēdieniem.
  4. Tāpat pagatavo burkānu, biešu, kāļu un ķirbju šniceles, tikai burkānu šniceļu mīklai pievieno sasmalcinātus pētersīļus, biešu šniceļu mīklai - ķimenes, bet ķirbju šniceļu mīklai - sarīvētus ābolus.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes