Sastāvdaļas
- 700 g kartupeļu
- 150-200 g šķiņķa
- 1 sarkanais sīpols
- 1 gurķis
- 1 ābols
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- dilles pēc garšas
- 200 g skābā krējuma 20% tauku
- 1 ēdamkarote vīna etiķa
- šķipsniņa maltu melno piparu
- šķipsniņa cukura
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Šķiņķi sagriež ne pārāk sīkās sloksnītēs un cep uz pannas, kamēr kļūst kraukšķīgas.
- Kartupeļus vāra ar visu mizu, gataviem novelk mizu, sagriež apaļās šķēlītēs.
- Gurķi un ābolu sagriež gabaliņos, ābolus aprasina ar citronu sulu.
- Sīpolu sakapā.
- Šķiņķi, kartupeļus, gurķi, ābolu samaisa.
- Gatavo mērci - skābo krējumu sakuļ ar etiķi, pievieno cukuru, sāli, piparus.
- Sakapātas dilles var pievienot mērcei vai pārkaisīt salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!