Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 600 g skumbrijas
- 150 g siera
- majonēze vai majonēzes maisījums ar skābo krējumu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo.
- Skumbriju sadala mazākos gabaliņos, izņem asakas.
- Katlā uzvāra ūdeni.
- Kartupeļus sagriež apaļās šķēlītēs, liek verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm.
- Sieru sarīvē.
- Veidni ieziež ar augu eļļu, liek tajā pusi kartupeļu.
- Kartupeļu kārtu izlīdzina, uzber sāli, piparus.
- Uzklāj kartupeļiem majonēzi, liek skumbrijas gabaliņus.
- Uzber sāli, piparus, uzklāj majonēzi.
- Virsū zivij liek atlikušos kartupeļus, atkal uzber sāli, piparus, uzklāj majonēzi.
- Uzkaisa sieru, cep 190°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Gatavu sacepumu izņem no krāsns, mazliet atdzesē un sagriež.
- Sacepums ir garšīgs arī aukstā veidā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!