Kartupeļu sacepums ar šķiņķi

Kartupeļu sacepums ar šķiņķi Foto: Kartupeļu sacepums ar šķiņķi

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa kartupeļu biezeņa
  • 3 olas
  • 6 ēdamkarotes sviesta
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • sāls
  • rīvēti muskatrieksti
  • 120 g šķiņķa
  • 1 sīpols
  • sviests sacepuma formas ieziešanai
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Pagatavo kartupeļu biezeni un atdzesē. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  2. Biezenim pievieno 4 ēdamkarotes izkausēta sviesta, miltus un olu dzeltenumus. Pieliek sāli un rīvētu muskatriekstu.
  3. Šķiņķi un sīpolu sagriež sīkos gabaliņos un apcep sviestā.
  4. Trešdaļu kartupeļu masas saliek formā., virsū uzliek pusi šķiņķa un sīpolu masas.
  5. Atkal uzliek trešdaļu kartupeļus un atlikušo šķiņķi.
  6. Virsū saliek atlikušos kartupeļus un ar karoti nolīdzina.
  7. Pārkaisa ar rīvmaizi un virsū saliek sviesta piciņas.
  8. Liek cepties iepriekš līdz 180 °C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 40 - 45 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes