Sastāvdaļas
- 1 paciņa kartupeļu biezeņa
- 3 olas
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 5 ēdamkarotes miltu
- sāls
- rīvēti muskatrieksti
- 120 g šķiņķa
- 1 sīpols
- sviests sacepuma formas ieziešanai
- 4 ēdamkarotes rīvmaizes
Pagatavošana
- Pagatavo kartupeļu biezeni un atdzesē. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Biezenim pievieno 4 ēdamkarotes izkausēta sviesta, miltus un olu dzeltenumus. Pieliek sāli un rīvētu muskatriekstu.
- Šķiņķi un sīpolu sagriež sīkos gabaliņos un apcep sviestā.
- Trešdaļu kartupeļu masas saliek formā., virsū uzliek pusi šķiņķa un sīpolu masas.
- Atkal uzliek trešdaļu kartupeļus un atlikušo šķiņķi.
- Virsū saliek atlikušos kartupeļus un ar karoti nolīdzina.
- Pārkaisa ar rīvmaizi un virsū saliek sviesta piciņas.
- Liek cepties iepriekš līdz 180 °C sakarsēta cepeškrāsnī un cep 40 - 45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!