Sastāvdaļas
- 750 g kartupeļu
- 40 g sviesta
- 1 liels sīpols
- 100 ml piena
- 200 g rīvēta siera
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- sāls, pipari pēc garšas
- 2-3 tomāti
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Nomizotus kartupeļus vāra sālsūdenī 15-20 minūtes.
- Pannā izkausē sviestu, cep sakapātu sīpolu, kamēr tas kļūst zeltains.
- Pannā lej pienu un sautē, kamēr piens sāk vārīties.
- Gataviem kartupeļiem nolej šķidrumu, sastampā biezenī.
- Pielej piena-sīpolu maisījumu, 3/4 siera, sinepes, garšvielas - samaisa.
- Veidni ietauko ar sviestu, liek kartupeļu masu, uzkaisa atlikušo rīvēto sieru, izkārto sagrieztus tomātus.
- Cep 20-25 minūtes, kamēr siers izkūst un sacepums kļūst zeltains.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!