Kartupeļu sacepums ar liellopu malto gaļu un sieru

Kartupeļu sacepums ar liellopu malto gaļu un sieru Foto: Kartupeļu sacepums ar liellopu malto gaļu un sieru

Sastāvdaļas

  • 1,3 kg kartupeļu
  • 500 g liellopu maltās gaļas
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 lauru lapa
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 150 g rīvēta cieta siera
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 tējkarote sviesta veidnes ieziešanai
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, vāra sālsūdenī gatavus, kopā ar lauru lapu.
  2. Augu eļļā cep sakapātus sīpolus.
  3. Tikko sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  4. Cep, kamēr gaļa ir gatava.
  5. Izņem lauru lapu un kartupeļus sastampā biezenī. 
  6. Pusi kartupeļu biezeņa liek, ar sviestu ieziestā veidnē, izlīdzina, lai ir vienmērīgs.
  7. Virsū liek maltās gaļas masu ar sīpoliem.
  8. Virsū maltās gaļas masai liek atlikušo kartupeļu biezeni, izlīdzina.
  9. Uzklāj skābo krējumu.
  10. Uzkaisa rīvētu sieru, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
  11. Gatavu sacepumu sadala porciju gabalos, pasniedz karstu, kopā ar skābo krējumu, kečupu vai majonēzi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes