Kartupeļu sacepums ar lasi un gailenēm

Kartupeļu sacepums ar lasi un gailenēm Foto: Kartupeļu sacepums ar lasi un gailenēm

Sastāvdaļas

  • 600 g kartupeļu
  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 ml piena
  • 300 g gaileņu
  • sāls, pipari pēc garšas
  • daži timiāna zariņi
  • 400 g laša filejas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 2 sīpoli
  • 1 tējkarote miltu
  • 1/2 dārzeņu buljona kubika

Pagatavošana

  1. Kartupeļus sagriež šķēlītēs un zvīņu veidā izkārto cepamveidnē.
  2. 150 ml saldā krējuma sajauc ar 1/2 piena, pievieno sāli, piparus un pārlej kartupeļiem.
  3. Sakarsēta krāsnī 180 - 200°C temperatūrā kartupeļus cep 30 minūtes.
  4. Laša fileju sagriež biezās šķēlēs, pārlaista ar citrona sulu.
  5. Sīpolus sagriež.
  6. Pannā uzkarsē sviestu, lielā karstumā tajā apcep gailenes, pievieno sīpolus, pārkaisa sāli, pieber piparus un miltus, sajauc un nedaudz apcep.
  7. Sajauc atlikušo pienu un saldo krējumu, pievieno buljona kubiciņu un timiāna lapiņas, pārlej gailenēm un uzvāra.
  8. Laša šķēles liek uz apceptajiem kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un pipariem, virsū liek ceptās gailenes mērcē, cepeškrāsnī cep apmēram 25 - 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes