Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- 250 ml saldā krējuma
- 200 ml piena
- 300 g gaileņu
- sāls, pipari pēc garšas
- daži timiāna zariņi
- 400 g laša filejas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 2 sīpoli
- 1 tējkarote miltu
- 1/2 dārzeņu buljona kubika
Pagatavošana
- Kartupeļus sagriež šķēlītēs un zvīņu veidā izkārto cepamveidnē.
- 150 ml saldā krējuma sajauc ar 1/2 piena, pievieno sāli, piparus un pārlej kartupeļiem.
- Sakarsēta krāsnī 180 - 200°C temperatūrā kartupeļus cep 30 minūtes.
- Laša fileju sagriež biezās šķēlēs, pārlaista ar citrona sulu.
- Sīpolus sagriež.
- Pannā uzkarsē sviestu, lielā karstumā tajā apcep gailenes, pievieno sīpolus, pārkaisa sāli, pieber piparus un miltus, sajauc un nedaudz apcep.
- Sajauc atlikušo pienu un saldo krējumu, pievieno buljona kubiciņu un timiāna lapiņas, pārlej gailenēm un uzvāra.
- Laša šķēles liek uz apceptajiem kartupeļiem, pārkaisa ar sāli un pipariem, virsū liek ceptās gailenes mērcē, cepeškrāsnī cep apmēram 25 - 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!