Sastāvdaļas
- 100 ml ūdens
- 0,5 tējkarotes sāls
- 200 g miltu
- 1 ēdamkarotes augu eļļas
- šķipsniņa maltas kurkumas pēc vēlēšanās (krāsai)
Sastāvdaļas pildījumam:
- 4 vidēja lieluma kartupeļi
- 1 tējkarotes cukura
- 1,5 tējkarotes sāls
- neliels pušķītis iecienīto zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza, baziliks)
- 1/4 tējkarotes karija
- 1/6 tējkarotes malta ingvera
- 1,5 tējkarote sezama sēklu
Pagatavošana
- Kartupeļus rūpīgi nomazgā un novāra ar visu mizu. Noliek atdzesēties. Kad nedaudz atdzisuši, notīra mizu un samaļ biezputrā.
- Pievieno sakapātus zaļumus, sezamu, sāli, cukuru un garšvielas, samaisa. Pildījums gatavs!
- Sajauc miltus, kurkumu, sāli, ūdeni un eļļu. Iejauc elastīgu mīklu, apsedz un atstāj uz 30 minūtēm.
- Izrullē mīklu plānā loksnē (3-4 mm). Liek virsū atdzisušo pildījumu, pieplacinot ar plaukstu. Satin ruleti.
- Sagriež 1,5–2 cm gabaliņos, liekot uz miltiem pārkaisītas virsmas.
- Pannā sakarsē 1-2 ēdamkarotes augu eļļas un apcep ruletītes zeltaini brūnas.|
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!