Kartupeļu ruletītes

Kartupeļu ruletītes Foto: Kartupeļu ruletītes

Sastāvdaļas

  • 100 ml ūdens
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 200 g miltu
  • 1 ēdamkarotes augu eļļas
  • šķipsniņa maltas kurkumas pēc vēlēšanās (krāsai)

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 tējkarotes cukura
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • neliels pušķītis iecienīto zaļumu (pētersīļi, dilles, kinza, baziliks)
  • 1/4 tējkarotes karija
  • 1/6 tējkarotes malta ingvera
  • 1,5 tējkarote sezama sēklu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un novāra ar visu mizu. Noliek atdzesēties. Kad nedaudz atdzisuši, notīra mizu un samaļ biezputrā.
  2. Pievieno sakapātus zaļumus, sezamu, sāli, cukuru un garšvielas, samaisa. Pildījums gatavs!
  3. Sajauc miltus, kurkumu, sāli, ūdeni un eļļu. Iejauc elastīgu mīklu, apsedz un atstāj uz 30 minūtēm.
  4. Izrullē mīklu plānā loksnē (3-4 mm). Liek virsū atdzisušo pildījumu, pieplacinot ar plaukstu. Satin ruleti.
  5. Sagriež 1,5–2 cm gabaliņos, liekot uz miltiem pārkaisītas virsmas.
  6. Pannā sakarsē 1-2 ēdamkarotes augu eļļas un apcep ruletītes zeltaini brūnas.|

    IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes