Kartupeļu raklete

Kartupeļu raklete Foto: Kartupeļu raklete

Sastāvdaļas

  • 1 kg raklešu gatavošanai piemērota siera
  • 1 kg nelielu jauno kartupeļu
  • konservēti šampinjoni
  • konservētas peperoni piparu pākstis
  • 800 g vīnogu
  • 4 kivi
  • 4 āboli
  • 1 citrona sula

Pagatavošana

  1. Sieru sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs, kas atbilst raklešu panniņu lielumam.
  2. Kartupeļus nomazgā, novāra, nomizo un siltus sagriež šķēlēs.
  3. Katrs ēdājs uz savas raklešu panniņas uzliek 3 - 4 kartupeļu šķēles, 2 šampinjonus, virsū šķēli siera un peperoni pipara pāksti.
  4. Panniņas saliek karstā krāsnī un cep, līdz siers izkūst un tā virspusē veidojas garoziņa.
  5. Kā atsvaidzinošas piedevas pasniedz vīnogas, nomizotus un šķēlītēs sagrieztus kivi, daiviņās sagrieztus un ar citronu sulu aprasinātus ābolus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes