Kartupeļu plācenīši ar gaļu

Kartupeļu plācenīši ar gaļu Foto: Kartupeļu plācenīši ar gaļu

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1,2 kg kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 200 g jauktas maltās gaļas
  • 1 ola
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, lieko šķidrumu nolej.
  2. Pievieno olu, skābo krējumu, miltus, vienu sarīvētu sīpolu, pieber sāli, piparus.
  3. Atsevišķi samīca malto gaļu ar otru sarīvētu sīpolu, mazliet pielej ūdeni, pieber sāli, piparus.
  4. Sakarsē pannā eļļu, ar karoti veido nelielus kartupeļu plācenīšus, apcep no vienas puses un uzliek virsū gaļas pildījumu. 
  5. Gaļas pildījumam virsū liek jēlu kartupeļu masu un apgriež otrādi, cep, kamēr gatavs.
  6. Kartupeļu plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes