Ukraiņu virtuves ēdiens - kartupeļu plācenīši ar gaļu

Kartupeļu plācenīši ar gaļu Foto: Kartupeļu plācenīši ar gaļu

Sastāvdaļas

  • kartupeļu biezenis
  • 2 olas
  • 6 ēdamkarotes miltu

Pildījumam:

  • vārīta liellopa gaļa (man bija alnis)
  • sīpols
  • ķiploks
  • sāls
  • pipari
  • rīvmaize
  • eļļa cepšanai

Pasniegšanai:

  • skābais krējums

Pagatavošana

  1. Kartupeļu biezeni sajaucu ar olām un miltiem, kārtīgi samīcīju.
  2. Vārīto gaļu samalu, sacepu sīpolus un ķiplokus, pievienoju gaļu un vēl nedaudz pacepu, pievienojot garšvielas.
  3. Savēlu kartupeļu masu bumbiņās un izveidoju apaļus plācenīšus, liku virsū gaļas pildījumu, ar mitrām rokām veidoju plācenīšus, apvārtīju rīvmaizē un cepu pannā uzkarsētā eļļā.
  4. Pasniedzu ar skābo krējumu.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes