Sastāvdaļas
- kartupeļu biezenis
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes miltu
Pildījumam:
- vārīta liellopa gaļa (man bija alnis)
- sīpols
- ķiploks
- sāls
- pipari
- rīvmaize
- eļļa cepšanai
Pasniegšanai:
- skābais krējums
Pagatavošana
- Kartupeļu biezeni sajaucu ar olām un miltiem, kārtīgi samīcīju.
- Vārīto gaļu samalu, sacepu sīpolus un ķiplokus, pievienoju gaļu un vēl nedaudz pacepu, pievienojot garšvielas.
- Savēlu kartupeļu masu bumbiņās un izveidoju apaļus plācenīšus, liku virsū gaļas pildījumu, ar mitrām rokām veidoju plācenīšus, apvārtīju rīvmaizē un cepu pannā uzkarsētā eļļā.
- Pasniedzu ar skābo krējumu.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska