Sastāvdaļas
- 5 vidēja lieluma vārīti kartupeļi
- 2 olas
- 100 g rīvmaizes
- 100 g cieta siera
- 2-3 ēdamkarotes miltu
- augu eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
- koriandrs pēc garšas
- kurkuma
- Kajenas pipari, fenhelis
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra ar visu mizu, notīra, sarīvē vai samaļ.
- Pievieno olas, garšvielas, sāli, kārtīgi samaisa.
- Iegūtajai masai pievieno izsijātus miltus, samaisa.
- Sieru sagriež taisnstūros.
- Ar mitrām rokām, no kartupeļu masas veido pirkstiņus, vidū liek sieru.
- Pirkstiņus apviļā rīvmaizē un cep no četrām pusēm augu eļļā, kamēr rodas zeltaina garoziņa.
- Kartupeļu pirkstiņus pasniedz karstus vai siltus ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!