Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 kartupeļi
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ola
- garšvielas
Pildījumam:
- 200 g vistas maltā gaļa
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tomāts, siers
- 2 cieti vārītas olas
Mērcei:
- 2 olas
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 2 ēdamkarotes piena
- garšvielas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - kartupeļus nomizo, sagriež, izvāra.
- Gataviem kartupeļiem ūdeni nolej, sastampā tos, pievieno olu, miltus, garšvielas - samīca mīklu, mazliet to atdzesē.
- Gatavo pildījumu - malto gaļu cep kopā ar sakapātiem ķiplokiem, sīpolu un garšvielām.
- Veidni, ar noņemamām maliņām ieziež ar sviestu, uzkaisa rīvmaizi, liek kartupeļu mīklu, izveido mīklas maliņas.
- Liek kārtās - maltās gaļas masa, tomāta šķēlītes, cieti vārītu olu šķēlītes, pārlej mērci, uzkaisa rīvētu sieru.
- Gatavo mērci - olas sakuļ ar majonēzi, pienu, garšvielām.
- Cep 170°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!