Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2 sīpoli
- 500 g skābētu kāpostu
- 100 g kūpinātas cūkgaļas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 olas
- 100 g miltu
- 100 g mannas
- 1 ēdamkarote eļļas
- krējums
- sīpollociņi
- sāls, pipari
- cukurs
Pagatavošana
- Gabalos sagrieztus kartupeļus sālsūdenī izvāra, nokāš un sastampā.
- Iemaisa vienu olu, miltus, mannu, sāli un piparus, atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.
- Sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus un kūpināto gaļu, pievieno tomātu pastu un nedaudz apcep.
- Pieliek nospiestus skābētos kāpostus, apcep, piemet sāli, cukuru un piparus, 10 minūtes sautē., tad atstāj, lai mazliet atdziest.
- Kartupeļu mīklu sadala 8 - 12 gabalos, uz miltiem pārkaisītas virsmas tos izplacina, katram vidū liek daļu kāpostu, izveido pīrāgus, malas cieši aizspiež.
- Pīrāgus liek uz pannā ieklāta cepamā papīra, pārziež ar viegli sakultu olu, sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā cep apmēram 20 - 25 minūtes, līdz pīrāgi no virspuses ir nedaudz zeltaini brūni.
- Pasniedzot pārlej ar krējumu un pārkaisa ar sīpollociņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!